Recept

Aardappelrösti met gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en pel de ui. Rasp beide tot grove reepjes. Doe in een keukenhanddoek en knijp al het vocht eruit. Leg in een mengkom. Voeg er het ei aan toe, meng en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Vorm van het aardappelmengsel vier ronde plakjes van 1 cm dik. Zet in de koelkast.

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olie in een pan en leg hierin de aardappelrösti. Bak ze goudbruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Breng intussen in een ondiepe pan water tot tegen het kookpunt. Doe er de azijn bij en zet het vuur zachter. Breek een ei eerst in een kleine kop en laat het dan voorzichtig in het water glijden. Pocheer tot het eiwit gestold is, maar de dooier nog lopend is. Haal het ei met een schuimspaan uit de pan. Herhaal voor de andere eieren.

  5. 5

    Leg de aardappelrösti op een bord en verdeel er de gepocheerde eieren over. Bestrooi met de gesnipperde bieslook en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelrösti met gepocheerd ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!