Courgettewafels met gepocheerd ei en hollandaisesaus
bereiding
-
1
Spoel de courgette en rasp fijn. Vermeng met 1 koffielepel zout en laat het water eruit trekken. Schep in een neteldoek en knijp het vocht er goed uit. Dep droog.
-
2
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Kluts de eieren in een andere kom met de melk, de olie, de parmezaan en wat nootmuskaat. Giet het mengsel al roerend bij de bloem en meng het met de courgette tot een glad deeg.
-
3
Bak met het deeg goudgele wafels in een heet wafelijzer dat met olie bestreken is.
-
4
Kook 1 liter water in een kleine kookpan en giet de azijn erin. Breek een van de vier eieren in een klein kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokend water, en laat elk ei afzonderlijk voorzichtig in het water glijden. Laat ongeveer vier minuten pocheren.
-
5
Smelt de boter voor de hollandaisesaus. Klop de eidooier en de witte wijn au bain-marie tot een crème-achtige massa. Haal van het vuur en roer er de gesmolten boter druppelsgewijs door, tot er een glanzende, gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met citroensap en zout.
-
6
Maak een stapeltje met de wafels, leg er telkens een uitgelekt gepocheerd ei op, giet er wat saus overheen en serveer.