Witloofroomsoep met amandelen
bereiding
-
1
Maak het witloof schoon en snij het in reepjes (hou 4 mooie blaadjes apart voor de afwerking). Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snij in stukken.
-
2
Fruit de ui glazig in de helft van de boter. Doe er 3/4 van het witloof bij en laat kort meebakken. Doe er de aardappel en de bouillon bij. Laat 15 minuten koken.
-
3
Bak de rest van het witloof even in de rest van de boter. Kruid het met peper en zout. Lepel er de honing bij en laat het lichtjes karamelliseren.
-
4
Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag.
-
5
Mix de soep fijn en breng ze weer aan de kook. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout.
-
6
Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met het gestoofde witloof in een witloofblaadje, amandelschilfers en gehakte peterselie.