Recept

Witloofroomsoep met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het witloof schoon en snij het in reepjes (hou 4 mooie blaadjes apart voor de afwerking). Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snij in stukken.

  2. 2

    Fruit de ui glazig in de helft van de boter. Doe er 3/4 van het witloof bij en laat kort meebakken. Doe er de aardappel en de bouillon bij. Laat 15 minuten koken.

  3. 3

    Bak de rest van het witloof even in de rest van de boter. Kruid het met peper en zout. Lepel er de honing bij en laat het lichtjes karamelliseren.

  4. 4

    Rooster de amandelschilfers in een pan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Mix de soep fijn en breng ze weer aan de kook. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de soep over borden of kommetjes en werk af met het gestoofde witloof in een witloofblaadje, amandelschilfers en gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofroomsoep met amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!