Recept

Witloofroomsoep met walnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui, verwijder het koontje van het witloof en de buitenste blaadjes, en snipper
    de rest fijn.

  2. 2

    Fruit de ui en het witloof in een pan met wat boter. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Bak ze enkele minuten mee. Blus met de witte wijn, voeg de bouillon en 1 laurierblaadje toe. Dek af en laat 40 minuten pruttelen.

  3. 3

    Verwijder het laurierblaadje en mix de soep fijn. Roer de dooier los met de room en giet langzaam bij de hete soep. Roer goed en laat niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Hak de walnoten grof. Verdeel de soep over kommen en werk af met de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofroomsoep met walnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!