Recept

Cake met chocoroom en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardbeien en chocolade zijn een topcombinatie. Doe daar nog eens cake bij, en je weet waarom dit recept een topper is.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Verwarm de aardbeien met de suiker. Roer het maïszetmeel los in een kop koud water. Schenk bij de aardbeien en verwarm tot de saus zich bindt. Blijf voorzichtig roeren. Laat afkoelen.

  3. 3

    Roer de boter romig met de suiker en het vanille-extract. Doe er, een na een, de eieren bij en roer telkens goed.

  4. 4

    Doe de bloem en het bakpoeder in een mengkom. Roer er de helft van het botermengsel en de helft van de zure room bij. Voeg er nu de rest van het botermengsel en de zure room aan toe. Roer tot een glad mengsel.

  5. 5

    Schep 2/3 van het beslag op bakpapier in een grote, diepe bakvorm. Schep er de aardbeien op. Dek af met de rest van het beslag.

  6. 6

    Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. Verwijder uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

  7. 7

    Maak de chocoroom: smelt de chocolade. Klop de kaas romig met de fijne suiker. Meng met de chocolade en het vanille-extract. Bestrijk de taart met chocoroom. Laat 1 uur opstijven in de koelkast en snij aan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cake met chocoroom en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!