Recept

Plaatcake met pruimen en citroenkaramel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijk dessert met het lekkerste zomerfruit!

 

Wist je dat... basilicum een echte allemansvriend is bij desserts? Het past niet enkel goed bij aardbeien, meloen en frambozen, maar geeft ook een frisse toets aan deze plaatcake.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. ­Beboter een bakplaat van 20 op 20 cm en bekleed ze met bakpapier. Klop de eieren los met de olie, de yoghurt, de geraspte citroenschil en de suiker. Voeg het amandelpoeder, het bakpoeder en de bloem toe en mix goed door. Giet het beslag op de bakplaat en verdeel er de pruimen over. Bak de cake ongeveer 50 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak ondertussen de karamel. Breng de suiker met 30 milliliter water aan de kook. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost. Laat dan op een middelhoog vuur, zonder nog te roeren, verder pruttelen tot de suiker begint te karamelliseren. Zet het vuur uit en roer er het citroensap, de boter en 1 nog eetlepel water onder.

  3. 3

    Haal de cake van de bakplaat en werk hem af met de karamel en enkele blaadjes basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Plaatcake met pruimen en citroenkaramel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!