Fondantaardappelen met varkensgebraad
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de sjalotten. Kruid het gebraad met peper en zout.
-
2
Schroei het gebraad rondom dicht in een beetje boter. Leg er de gesnipperde sjalot bij, en vervolgens ook de rozemarijn en knoflook. Dek af. Zet de afgedekte pan 25 minuten in de oven.
-
3
Schil de aardappelen en snij ze doormidden. Snij er de uiteinden af, zodat ze mooi blijven rechtstaan in de pan.
-
4
Smelt de boter in een pan. Doe er, wanneer de boter schuimt, de aardappelen bij en bak ze goudbruin aan alle kanten. Schenk er voorzichtig de kippenbouillon bij en voeg nadien de tijm en knoflook toe. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat afgedekt sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
-
5
Schep de aardappelen uit de pan. Serveer ze bij het varkensgebraad.