Varkensgebraad met citroenbloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in olie en leg het in een braadschaal. Schenk er 200 ml heet water bij en zet 20 minuten in de oven.
-
2
Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes. Kook ze beetgaar. Giet af, laat schrikken onder koud water en goed uitlekken.
-
3
Neem het vlees uit de oven en keer het om. Schenk er het bier en de bouillon bij en zet nog 15 à 20 minuten in de oven. Laat het 15 minuten rusten onder aluminiumfolie vooraleer je het vlees aansnijdt.
-
4
Hak ondertussen het venkelgroen. Spoel de citroen met heet water. Rasp er fijne sliertjes schil van af. Stoof ze 2 minuten in 2 el boter. Voeg het venkelgroen toe en stoof even mee. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Verdeel de bloemkool over de borden en schep er de saus over. Serveer met het gebraad.