Recept

Appeltaart met marsepein

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je appeltaart wordt nóg lekkerder met wat marsepein erdoor. De smaak van de amandelen combineert heerlijk met de appel.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Doe de melk met het losgeklopte ei in een maatbeker en los er de gist in op. Doe de bloem, de suiker en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Snij de boter in blokjes en leg ze rond het kuiltje. Giet het gistmengsel in het kuiltje. Kneed kort tot een samenhangend deeg en laat het een halfuur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Beboter een taartvorm. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak, leg het in de vorm en rol het overtollige deeg eraf met de deegroller. Duw het deeg langs de kanten aan met de duim tot een bolstaand randje. Rasp de marsepein boven het deeg. De bodem moet volledig bedekt zijn.

  3. 3

    Roer de boter zacht met de suiker. Rasp de appelen grof en roer ze door het botermengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf en meng ze door het appelmengsel. Giet boven op de marsepein.

  5. 5

    Bak de taart 35 à 40 minuten en ontvorm. Laat afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart met marsepein

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!