Recept

Appelflapjes met marsepein en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met marsepein kun je niet enkel taarten afwerken, je kunt het ook perfect gebruiken als vulling. Zeker in de herfst en de winter is de zoete amandelsmaak van marsepein een echte winner in combinatie met friszure appeltjes, zoals in deze appelflapjes.

 

bereiding
  1. 1

    Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 185°C. Schil en snij de appelen in kleine en gelijke stukjes, besprenkel met citroensap. Snij ook de marsepein in blokjes.

  2. 2

    Meng de stukjes appel met de kaneel, de bruine suiker en de blokjes marsepein.

  3. 3

    Leg de bladerdeegvellen op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. 4

    Schep een flinke lepel van de vulling in het midden van het deeg. Hou de randen vrij.

  5. 5

    Vouw het bladerdeeg aan de hoeken naar het midden tot een mooi vierkant. Klop het ei los. Bestrijk de flapjes met ei en bestrooi met amandelschilfers. Bak de flapjes 15 à 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelflapjes met marsepein en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!