Bostoncake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
2
Schep de bloem met de suiker en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet daarin de melk en voeg de eidooiers en de vanille-essence toe. Meng tot een glad beslag. Mix in een andere kom de eiwitten met de room en voeg toe.
-
3
Beboter een cakevorm en bestuif lichtjes met bloem. Schep het beslag erin. Bak de cake 30 minuten in het midden van de oven.
-
4
Laat hem volledig afkoelen op een rooster. Snij hem horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met banketbakkersroom en leg de andere helft er weer op.
-
5
Laat de chocolade smelten au bain-marie. Lepel de chocolade over de cake (op een rooster) en strijk mooi glad met een paletmes. Laat 15 minuten opstijven.
-
6
Zeef er bloemsuiker overheen en werk af met de frambozen en de munt.