Recept

Bostoncake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje gebak

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. 2

    Schep de bloem met de suiker en een snuifje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet daarin de melk en voeg de eidooiers en de vanille-essence toe. Meng tot een glad beslag. Mix in een andere kom de eiwitten met de room en voeg toe.

  3. 3

    Beboter een cakevorm en bestuif lichtjes met bloem. Schep het beslag erin. Bak de cake 30 minuten in het midden van de oven.

  4. 4

    Laat hem volledig afkoelen op een rooster. Snij hem horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met banketbakkersroom en leg de andere helft er weer op.

  5. 5

    Laat de chocolade smelten au bain-marie. Lepel de chocolade over de cake (op een rooster) en strijk mooi glad met een paletmes. Laat 15 minuten opstijven.

  6. 6

    Zeef er bloemsuiker overheen en werk af met de frambozen en de munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bostoncake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!