Kerstmutsjes van chocolade en aardbei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker wit-schuimig. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade met de zelfrijzende bloem aan het eiermengsel toe. Lepel het beslag in de cakevormpjes. Bak ze 15 à 20 minuten in de oven.
-
2
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Laat nog opstijven in de koelkast.
-
3
Snij het kroontje van de aardbeien. Haal de cakejes uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
-
4
Schep de slagroom in een spuitzak en spuit een toefje room op elk cakeje. Duw er voorzichtig een aardbei in, met de snijkant naar beneden. Zo lijkt het een kerstmuts. Spuit nog een klein toefje room op de aardbei en bestrooi met poedersuiker.