Aardappelsalade met pancetta en ei
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Snij de aardappelen in plakken. Bak ze goudbruin in boter en olijfolie. Breng op smaak met zout.
-
2
Maak de boontjes schoon. Kook ze beetgaar in gezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
-
3
Kook de eieren 7 minuten in water met een scheutje azijn. Laat afkoelen onder koud water. Pel en halveer de eieren. Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.
-
4
Maak de groenten schoon. Spoel en droog de sla, scheur de blaadjes kleiner. Halveer de tomaatjes. Snij de lente-uitjes in ringen.
-
5
Meng alle ingrediënten voor de dressing. Kruid met peper en zout.
-
6
Meng de aardappelen met de boontjes, tomaatjes en de helft van de lente-uitjes. Verdeel de sla met de aardappelsalade en de eieren over de borden. Breek de pancetta in stukken en verdeel over de salade. Lepel er wat dressing over. Werk af met lente-uitjes. Geef de rest van de dressing er apart bij.