Recept

Lasagne met spek en gehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak het spek grof. Meng met de twee soorten gehakt. Pel en hak de ui. Maak de champignons schoon en hak ze grof.

  2. 2

    Fruit de ui en de champignons in een stoofpot, in 1 eetlepel hete olie, tot de champignons al hun vocht hebben afgegeven.

  3. 3

    Doe er de tomatenblokjes en -coulis bij, samen met de oregano en laat 20 minuten sudderen. Kruid lichtjes met zout en peper.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie.

  5. 5

    Bak het gehaktmengsel rul in een pan met de rest van de olie. Voeg toe aan de saus, samen met de room. Schep goed om.

  6. 6

    Snij de mozzarella in plakken. Giet een bodempje water in de ovenschaal en beleg met een laag lasagnevellen, laat wat overlappen. Lepel er dan wat saus over, gevolgd door de mozzarella. Herhaal tot alle ingrediënten opgewerkt zijn.

  7. 7

    Eindig met mozzarella, dek af met bakpapier en bak 30 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier en laat nog 15 minuten gratineren. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met spek en gehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!