Homemade lasagne
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Maak de bolognesesaus. Snij de champignons in plakjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Fruit aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de champignons toe. Voeg de passata toe en breng op smaak met tijm, oregano, rozemarijn, cayennepeper, peper en zout. Laat 15 minuten onder deksel pruttelen.
-
2
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Blus al roerend met de melk en roer tot een gladde saus. Laat even indikken en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Vet een ovenschaal in met wat boter. Start met een dun laagje bolognesesaus, daarna een laagje lasagnevellen, bechamel en herhaal tot de schotel laag per laag gevuld is. Eindig met de bolognesesaus en bestrooi met de geraspte mozzarella.
-
4
Gaar de lasagne 35 minuten in de oven. Werk af met gesnipperde peterselie en serveer.