Kalkoenjalfrezi
bereiding
-
1
Pel en rasp de ui. Pel en snipper de knoflook. Snij de kalkoenfilet in stukken.
-
2
Verhit wat olie in een grote braadpan. Fruit er de ui en de knoflook in glazig. Voeg de kalkoenblokjes toe en kruid met kurkuma, chilipoeder, peper en zout. Kleur het vlees op zacht vuur rondom aan. Schraap de aanbaksels los.
-
3
Voeg de tomatenblokjes toe en laat afgedekt 10 minuten sudderen. Neem het deksel van de pan en laat nog 10 minuten inkoken, tot het meeste vocht verdampt is.
-
4
Voeg de geraspte gember, het komijn- en korianderpoeder toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
-
5
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
6
Verdeel de rijst en de kalkoen met de saus over warme borden. Werk af met koriander.