Recept

Chocolademousse met ananas-limoenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrassende combinatie!

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade in kleine stukken of rasp 'm en smelt 'm au bain-marie. Roer regelmatig tot je een glad mengsel krijgt. Haal van het vuur en doe er 2 eetlepels room bij. Laat afkoelen.

  2. 2

    Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er 1 eetlepel bloemsuiker aan toe. Klop nog 1 à 2 minuten verder. Roer voorzichtig door de gesmolten chocolade. Verdeel over glaasjes en zet minstens 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Pers de limoen uit en zeef het sap. Mix de ananas fijn met het limoensap, de rest van de room en de bloemsuiker. Zet koel weg.

  4. 4

    Verdeel de ananas-limoenpuree voor het serveren over de glaasjes en werk af met een braambes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademousse met ananas-limoenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!