Recept

Duo van chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

3 gouden tips voor de ultieme chocolademousse

Voeg het opgeklopte eiwit bij het chocolade-mengsel en niet omgekeerd. Belangrijk: zorg dat het chocolademengsel en het opgeklopte eiwit ongeveer dezelfde temperatuur hebben. Als de chocolade te warm is, wordt het eiwit weer vloeibaar. Is hij te koud, dan gaat het mengsel klonteren.

Spatel of schep de opgeklopte eiwitten in delen door de basis. Meng eerst 1/3 er goed door. Dat hoeft nog niet heel voorzichtig. Schep of spatel daarna in twee delen voorzichtig de rest erdoor. Ga nu niet flink kloppen of roeren, dan sla je alle lucht uit de mousse.

Laat je chocolademousse goed opstijven. Kleine, individuele porties mousse hebben 4 à 6 uur nodig om in de koelkast goed op te stijven, een grote kom nog meer. Een nacht in de koelkast is het best.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bruine chocolademousse. Smelt de fondantchocolade samen met de melk au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker stevig op tot een ruban. Dit kan wel tien minuten duren. Voeg er de lichtjes afgekoelde gesmolten chocolade aan toe.

  2. 2

    Klop de 4 eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Maak de witte chocolademousse. Smelt de witte chocolade samen met de melk au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat het wat afkoelen. Klop de slagroom lobbig (niet volledig stijf) en spatel die door de chocolade-room. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak met behulp van twee eetlepels ‘quenelles’ van beide chocolademousses en leg ze in diepe borden. Werk ze af met enkele frambozen en een takje munt en strooi er wat poedersuiker overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duo van chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!