Duo van chocolademousse
bereiding
-
1
Maak eerst de bruine chocolademousse. Smelt de fondantchocolade samen met de melk au bain-marie. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker stevig op tot een ruban. Dit kan wel tien minuten duren. Voeg er de lichtjes afgekoelde gesmolten chocolade aan toe.
-
2
Klop de 4 eiwitten stijf. Klop de room stijf. Spatel eerst de slagroom en dan het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
3
Maak de witte chocolademousse. Smelt de witte chocolade samen met de melk au bain-marie. Roer het mengsel glad en laat het wat afkoelen. Klop de slagroom lobbig (niet volledig stijf) en spatel die door de chocolade-room. Laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Maak met behulp van twee eetlepels ‘quenelles’ van beide chocolademousses en leg ze in diepe borden. Werk ze af met enkele frambozen en een takje munt en strooi er wat poedersuiker overheen.