Recept

Eendenborst met gember en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eend en sinaasappel: een topcombinatie.

bereiding
  1. 1

    Snij het overtollige vet van de eendenborst, maar laat het vel zitten. Maak met een scherp mesje een ruitjespatroon in het vel.

  2. 2

    Verhit een ovenvaste pan zonder vetstof en leg de filets er op de velkant in. Laat 2 minuten bakken en draai om. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Breng de gevogeltefond aan de kook. Haal de filets na 2 minuten uit de pan en hou ze warm. Giet het overtollige vet weg en blus de pan met de kokende gevogeltefond, de witte wijn en het sinaasappelsap. Laat goed doorkoken. Breng op smaak met peper, zout, gember en geraspte sinaasappelschil.

  4. 4

    Leg de eendenborstfilets weer in de pan, schik de sinaasappelplakjes erop en zet de pan nog een kwartier in de voorverwarmde oven. Garneer voor het serveren met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met gember en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!