Recept

Eendenborst met sinaasappelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kleurrijk bordje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C (heteluchtstand).

  2. 2

    Snij het eendenvel ruitvormig in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees 5 minuten op de velkant, in een hete pan zonder vetstof. Leg ze omgekeerd op bakpapier in een bakblik en zet 35 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliesjes uit en vang uitlopend sap op. Meng het sap met de honing, 1 à 2 el balsamicoazijn en 4 el olie.

  4. 4

    Pel de ui en snij hem in halve ringen. Maak het roodloof schoon en snij het in reepjes. Meng het met de ui en de sinaasappelen.

  5. 5

    Verdeel de salade over de borden en bedruppel met de dressing. Snij de eend in plakjes en leg ze erbij. Werk af met wat selderblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met sinaasappelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!