Eendenborst met sinaasappelsalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C (heteluchtstand).
-
2
Snij het eendenvel ruitvormig in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees 5 minuten op de velkant, in een hete pan zonder vetstof. Leg ze omgekeerd op bakpapier in een bakblik en zet 35 minuten in de oven.
-
3
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliesjes uit en vang uitlopend sap op. Meng het sap met de honing, 1 à 2 el balsamicoazijn en 4 el olie.
-
4
Pel de ui en snij hem in halve ringen. Maak het roodloof schoon en snij het in reepjes. Meng het met de ui en de sinaasappelen.
-
5
Verdeel de salade over de borden en bedruppel met de dressing. Snij de eend in plakjes en leg ze erbij. Werk af met wat selderblaadjes.