Enchilada met gehakt
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Spoel de paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de bonen en laat uitlekken.
-
2
Fruit de sjalot en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe en stoof even mee. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met komijn, koriander, cayennepeper, peper en zout. Voeg de bonen toe en laat 10 min. stoven. Meng de koriander en 1 eetlepel zure room door het gehakt.
-
3
Meng in een steelpan de gezeefde tomaten met de fajitasaus. Laat 2 min. sudderen.
-
4
Zet de ovengrill aan. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Bestrijk de tortilla’s met zure room. Verdeel er het gehaktmengsel over en rol dicht. Leg ze in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de zure room en bestrooi met geraspte cheddar. Zet 10 tot 15 min. in de oven.