Pizza met rauwe ham en rucola
bereiding
-
1
Pel en snipper de knoflook. Meng in een kommetje de knoflook met 2 eetlepels olijfolie. Zet even opzij.
-
2
Spoel en droog de rucola. Pel de ui en snij vin dunne ringen. Snij de tomaten in plakjes. Snij of scheur de ham in stukken.
-
3
Verwarm de oven voor op 220°C. Ontrol de rollen pizzadeeg op een grote bakplaat (of gebruik 2 bakplaten).
-
4
Mix de tomatenblokjes, kruid met oregano, peper en zout. Bestrijk er het pizzadeeg mee. Beleg met tomaat, rode ui en rauwe ham. Lepel er toefjes mascarpone op en bestrooi met pijnboompitten. Besprenkel met knoflookolie.
-
5
Bak de pizza’s 10 tot 15 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn. Werk af met rucola, parmezaan en peper van de molen. Besprenkel met olijfolie en serveer.