Muffins met courgette, feta en basilicum
bereiding
-
1
Spoel de courgette. Snij overlangs doormidden, haal de zaadjes eruit met een lepel en rasp het vruchtvlees grof, wikkel in een doek en duw het vocht eruit.
-
2
Pel de knoflook en haal de groene kern eruit. Spoel het basilicum, pluk de blaadjes en snipper het equivalent van 1 eetlepel. Meng het hele ei met de eidooier, de room, nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Verkruimel de feta en pers er de knoflook boven. Doe er het basilicum bij en klop tot een romig mengsel. Doe er de geraspte courgette bij en schep goed om.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
5
Bestrijk 4 muffinvormpjes binnenin licht met olie. Verdeel er het courgettemengsel over en zet 30 minuten in de oven. Laat 15 minuten afkoelen en ontvorm. Werk af met basilicum en serveer meteen.