Ei met artisjok en chorizo uit de oven
bereiding
-
1
Pel en hak de knoflook. Laat de artisjokbodems uitlekken, dep ze droog en snij ze in blokjes. Snij de chorizo in kleine stukjes en bak ze 2 à 3 minuten in een pan met hete boter. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Giet het vet uit de pan, smelt er de rest van de boter in en doe er de artisjokblokjes in. Laat 2 minuten bakken. Doe er de chorizo en de knoflook bij en laat nog 1 à 2 minuten garen.
-
3
Verwarm de room in een steelpannetje, doe er de parmezaan bij en meng tot de kaas helemaal is opgelost.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
5
Doe het artisjokmengsel en de chorizo in 4 individuele muffinvormpjes. Verdeel er de parmezaancrème over. Maak een kuiltje in het midden en breek er telkens een ei in.
-
6
Kruid lichtjes met zout en peper. Zet de vormpjes in een ovenschaal, giet er wat kokend water rond, tot ongeveer 3/4 van de hoogte van de schaal. Bak 12 minuten in de oven tot het eiwit net gaar is. Serveer goed heet.