Gevulde geroosterde artisjok met oude kaas en knoflook-ansjovisboter
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de knoflook. Snij de citroen in stukjes. Halveer de artisjokken, verwijder de pluisjes met een mes of lepel en besprenkel ze met citroensap.
-
2
Leg telkens 1 teentje knoflook en een klein stukje citroen in het midden van de artisjok. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Dek de artisjokken af met aluminiumfolie en gaar ze 25 minuten in de oven.
-
3
Haal de artisjokken uit de oven. Plet 3 van de teentjes knoflook en hak de ansjovis fijn. Meng de knoflook en de ansjovis onder de boter. Leg in elke artisjok 1 koffielepel knoflook-ansjovisboter en bestrooi met gemalen harde kaas. Gratineer nog enkele minuten in de oven en serveer meteen.