Pladijs met frietjes en tartaarsaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in frietjes. Spoel en dep droog met een keukenhanddoek. Bak ze 3 minuten in de friteuse op 160°C. Schud er zoveel mogelijk olie af en laat de frietjes drogen op keukenpapier.
-
2
Maak intussen de tartaarsaus. Hak de augurk, het ei en de kappertjes heel fijn. Meng met de mayonaise en de gehakte kruiden. Breng op smaak met wat citroensap, en peper en zout.
-
3
Spoel en droog de sla. Pel de rode ui en snij in fijne ringen.
-
4
Bak de pladijzen in boter en olijfolie ongeveer 3 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
5
Bak de frieten een tweede keer op 180°C, 2 tot 3 minuten. Serveer samen met pladijs, tartaarsaus, sla en ui.