Vol-au-vent van kipfilet
bereiding
-
1
Kook de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar in de bouillon. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat lichtjes afkoelen en snij in reepjes. Zeef de bouillon.
-
2
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze kort in een klontje boter.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven.
-
4
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer glad. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
-
5
Meng de kip, de gehaktballetjes en de paddenstoelen door de saus. Laat 5 minuten sudderen. Voeg de room toe en warm nog even door.
-
6
Serveer de bladerdeegbakjes met de vol-au-vent. Werk af met peterselie.