Erwtensoep met geitenkaastoast
bereiding
-
1
Snij de prei in ringen en de selder in boogjes. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Pel en snipper de uien.
-
2
Fruit de ui glazig in wat boter. Voeg de prei en de selder toe en stoof nog even mee. Voeg de aardappelen, de erwten en de tijm toe. Schenk de bouillon bij in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Kruid met peper en zout. Mix de soep.
-
3
Zet voor de toast de ovengrill aan en rooster het brood aan beide kanten goudbruin. Laat lichtjes afkoelen.
-
4
Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel ze over de toast. Bedruppel met honing en bestrooi met tijm. Laat kleuren onder de grill.
-
5
Rooster de pijnboompitten kort in een pan zonder vetstof.
-
6
Schep de soep in kommen of borden en werk af met pijnboompitten. Serveer met de warme toast.