Boerenkoolsalade met knapperige aardappelsliertjes en gerookte vis
bereiding
-
1
Maak de boerenkool schoon en snij in repen. Spoel de selder en snij in schuine stukken. Snipper de lente-ui. Kneus de knoflook en de chilipepers.
-
2
Meng de knoflook en chili met limoensap, de vissaus, de suiker en 2 eetlepels water in een grote kom. Laat 5 minuten staan.
-
3
Schep de knoflook en chilipepers uit de marinade. Doe de boerenkool, de selder, de lente-ui en vers kruiden in de kom. Zet koel weg.
-
4
Schil de aardappel en rasp in sliertjes. Frituur de aardappelslierten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Verdeel de salade over kommen. Leg er was stukjes gerookte vis op. Bestrooi met aardappelsnippers en zonnebloempitten.
-
6