Miniquiches met rodekool en worst
bereiding
-
1
Snij 6 rondjes uit het deeg, iets groter dan individuele ovenschaaltjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de rodekool heel fijn. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en rodekool toe. Laat enkele minuten stoven tot de rodekool zacht wordt. Doe er een scheutje rodewijnazijn bij en kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en bekleed ze met het deeg. Leg er een steunvulling in en bak ze 15 minuten blind voor.
-
3
Klop de eieren los met de room. Kruid met garam masala.
-
4
Bak de worsten bruin. Snij ze in plakken.
-
5
Haal de quichebodems uit de oven, verwijder de steunvulling en doe er de worst en de rodekool in, overgiet met het ei-roommengsel. Zet de quiches terug in de oven en laat nog 25 minuten verder garen.