Briouats met duif
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien. Fruit ze even in wat zonnebloemolie. Leg er de stukjes duif en het kaneelstokje bij. Kruid met peper, zout en saffraanpoeder. Dek af en laat een halfuur zachtjes garen.
-
2
Pluk het vlees van het karkas af en snij het in stukjes. Doe het weer in de pan, samen met de peterselie en laat nog 5 minuten sudderen. Doe er de eieren bij en roer tot ze stollen. Laat afkoelen.
-
3
Snij het filodeeg in repen van 6 cm. Bestrijk de helft van de deegrepen met olie en leg er de andere repen op. Meng de amandelschilfers met het kaneelpoeder en strooi over het deeg.
-
4
Schep aan één kant van elke deegreep wat van het duifmengsel en vouw er driehoekjes van.
-
5
Bak de briouats goudbruin in flink wat olie. Serveer ze met de rucola en bestrooi met pijnboompitten.