Jonge houtduif met polenta, eekhoorntjesbrood en kastanjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en hak grof, schraap de wortelen en snij ze in grove stukken. Snij het spek in blokjes. Snij het eekhoorntjesbrood in plakken. Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet apart.
-
2
Snij de duiven tussen de poten open. Vul op met een takje rozemarijn, tijm, een scheutje balsamico, het spek en wat olijfolie. Doe de ui, selder en wortelen in een grote braadslede en leg de duiven erbovenop. Bestrooi met de rest van de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes, kruid met peper en zout. Zet 40 minuten de oven. Haal het gevogelte eruit en hou warm. Zet de braadslede op het vuur (of schep alles in een pan) en voeg de paddenstoelen, kastanjes en wijn toe. Laat inkoken tot saus.
-
3
Roer de parmezaan en 3/4 van de boter door de polenta. Beboter een ovenschaal en schep er de polenta in. Zet kort onder de ovengrill. Voeg de rest van de boter toe aan de rodewijnsaus.
-
4
Verdeel de polenta over de borden en serveer met een duifje, de groenten en de saus.