Perencrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de walnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen, hak ze grof.
-
2
Spoel de peren, snij ze in partjes en verwijder het klokhuis. Besprenkel met citroensap en meng met de suiker, pijnboompitten en dadels. Breng op smaak met kaneel- en kruidnagelpoeder. Doe het mengsel in een ovenschaal.
-
3
Meng de havermout met de walnoten, kokosschilfers, bloem en olie. Meng tot een kruimelig deeg.
-
4
Verdeel de crumble over de peren en zet 20 minuten in de oven, tot hij goudbruin en krokant is. Werk af met citroenzeste.
Ingrediënten voor
4 personen- walnoot1 handje
- peren (kleine)4
- citroen (sap en geraspte schil)1
- suiker (eventueel kokosbloesem-)2
- pijnboompit (geroosterd)1 el
- dadels (ontpit, in stukjes)4
- kaneelpoeder1 snuifje
- kruidnagelpoeder1 snuifje
- havermout6 el
- kokosnoot1 el
- bloem1 el
- maïsolie3 el