Pastilla met kip
bereiding
-
1
Rooster de amandelschilfers kort in een pan zonder vetstof. Laat drogen op keukenpapier.
-
2
Bak de kip aan alle kanten goudbruin in 1 el boter en 1 el olijfolie. Pel de uien en snipper zet, doe ze bij de kip, samen met de koriander, honing, 1 kl kaneel en wat water. Dek af en laat 1 uur sudderen.
-
3
Pluk het kippenvlees van de botten en verwijder het vel. Snij in stukken en zet apart.
-
4
Haal de takjes koriander eruit en laat inkoken tot de helft. Zet het vuur lager.
-
5
Klop de eieren los met wat peper en zout. Doe ze in de kookpot en gaar al roerend. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
6
Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Leg in elk schaaltje 3 vellen brickdeeg en leg een laagje amandelschilfers op de bodem. Lepel er de kip bovenop, gevolgd door het roerei.
-
7
Plooi het overhangende deeg naar binnen, over de vulling. Bestrijk de bovenkant met de rest van de gesmolten boter. Bestrooi met de rest van het kaneelpoeder.
-
8
Bak 20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.