Chili con carne met cheddar
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en de knoflook. Snij de chilipeper doormidden en de paprika’s, zonder de zaadjes, klein. Spoel de selder en snij in boogjes. Schraap de wortelen en snij in schijfjes.
-
2
Verhit olie in de pan en stoof de uien en de knoflook glazig. Voeg het gehakt toe, bak het rul en kruid met de komijn. Doe er de paprika, chilipeper, wortelen en selder bij en schep goed om. Laat 10 minuten op een zacht vuur stoven.
-
3
Spoel de bonen en voeg ze samen met de tomatenblokjes toe aan de groenten. Laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen. Kruid met peper en zout.
-
4
Meng de munt met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Serveer de chili con carne met de muntyoghurt en geraspte cheddar naar smaak.