Indiase aardappel-boontjessalade met garam masala
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze schrikken in ijskoud water en laat ze uitlekken.
-
2
Roerbak de gesnipperde lente-uitjes even in een scheutje arachideolie en voeg er het komijnzaad en de kurkuma aan toe. Laat de kruiden heel even meebakken.
-
3
Schep er de aardappelen en de boontjes bij en laat die ook even meebakken. Breng ze op smaak met peper, zout, het citroensap, de geraspte citroenschil en de garam masala. Schep alles goed om. Doe de salade over in een kom en laat ze afkoelen.
-
4
Bestrooi de salade royaal met grofgehakte koriander en serveer ze bij een stukje gegrild vlees of gegrilde vis.