Indiase kipspiesjes met yoghurt-muntdip
bereiding
-
1
Meng de 2 eetlepels yoghurt onder de tikka masala-pasta. Leg er de kippenhaasjes in, meng goed, dek af en laat minstens 30 minuten marineren.
-
2
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Rijg de kippenhaasjes op 8 spiesjes. Spray ze in met wat olie en leg ze 10 minuten in een enkele laag in het mandje van de airfryer, tot de kip mooi goudbruin en gaar is. Keer ze halverwege om.
-
3
Snij ondertussen de komkommer met een dunschiller in de lengte in lange linten. Hussel de linten door elkaar met de wittewijnazijn, een scheutje olie, de dille en de roze peperkorrels. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Pel en pers de knoflook. Meng de munt en de knoflook onder de yoghurt en kruid de saus met peper en zout.
-
5
Haal de kipspiesjes uit de airfryer en bestrooi ze met de peterselie. Serveer ze met de naanbroodjes, de komkommersalade en de yoghurtsaus.