Recept

Polentakoekjes met champignons en peterselie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en hak ze grof. Hak de sjalot en fruit ze 3 minuten in een pan met 1 eetlepel hete boter en 1 eetlepel druivenpitolie.

  2. 2

    Doe er de champignons bij en pers er de knoflook bij. Meng en laat op hoog vuur garen, tot de champignons al hun vocht hebben afgegeven. Haal van het vuur en zet apart.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. 4

    Breng de bouillon aan de kook in een pot en strooi er de polenta, al roerend, bij. Blijf roeren en zet het vuur lager. Laat garen tot de polenta helemaal is ingedikt.

  5. 5

    Haal van het vuur en doe er de champignons, de rest van de boter, de peterselie en wat peper bij. Stort de polenta op ee ovenplaat en laat minstens 30 minuten opstijven. Steek er koekjes uit met behulp van een uitsteekvormpje. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en zet ze 15 à 20 minuten in de oven, tot ze bovenaan goudbruin zijn. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polentakoekjes met champignons en peterselie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!