Rosbief met cashewnoten
bereiding
-
1
Snij het vlees in reepjes van 0,5 cm dik en ongeveer 3 tot 4 cm lang. Vermeng het vlees met een derde van het zetmeel. Snij de lenteuitjes in ringetjes van 2 tot 3 cm lang. Pel de teentjes knoflook en pers ze.
-
2
Verhit olie in de wok en roerbak het vlees 3 minuten op een hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en verwarm weer enkele eetlepels in de wok. Roerbak de lente-uitjes met de knoflook en gember kort op een hoog vuur. Voeg er de cashewnoten aan toe en wok nog een minuutje.
-
3
Doe er dan de rosbiefreepjes, het vijfkruidenpoeder en de soja- en oestersaus bij. Roer de rest van het zetmeel los met wat water, doe het in de pan en laat even pruttelen.
-
4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Druppel voor het serveren nog wat sesamolie over de rosbiefreepjes en serveer met de rijst.
Voorbereiding