Recept

Koolstoemp en zoete uiensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met rosbief

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Schaaf de kool fijn. Schil de aardappelen, snij ze in stukken. Pel de uien, snij ze in fijne partjes.

  2. 2

    Braad de gekruide rosbief kort rondom aan in een mengsel van boter en olie. Doe het vlees in een braadslee. Laat 30 minuten verder garen in de voorverwarmde oven. (Iets langer als u doorbakken vlees wilt.) Bedruip het tussendoor vaak met het braadvocht.

  3. 3

    Stoof de kool aan in een nootje boter. Giet er een kopje water bij. Kruid met peper en zout. Laat 30 minuten stoven.

  4. 4

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  5. 5

    Fruit de uien glazig in 1 eetlepel boter. Strooi er de suiker bij. Laat lichtjes karamelliseren. Kruid met peper en zout. Hou de uiensaus warm op een zacht vuur.

  6. 6

    Stamp de kool en de aardappelen fijn met een flinke noot boter. Kruid de stoemp met nootmuskaat, peper en zout.

  7. 7

    Hou de rosbief warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de braadslee met de wijnazijn en de vleesbouillon. Schraap de aanbaksels goed los. Giet door een fijne zeef in een steelpannetje en laat 1 minuut koken. Werk de saus op met vlokjes ijskoude boter en kruid ze naar smaak met peper en zout.

  8. 8

    Serveer de savooikoolstoemp met de rosbief. Geef er wat saus bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koolstoemp en zoete uiensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!