Hertenkalffilet met amandelkorst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de couscous samen met het citroensap en de olijfolie in een grote kom. Giet er 300 ml kokend gezouten water op. Dek af met een bord en laat staan tot de couscous al het water heeft opgeslorpt.
-
2
Snij met behulp van een dunschiller fijne aubergineslierten. Gril ze aan beide kanten en snij ze in kleinere stukjes.
-
3
Doe wat olijfolie bij de aubergines en breng op smaak met peper en zout. Meng de aubergines met de gesneden munt door de couscous en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Doe het paneermeel in een blender, voeg er de amandelen, de bladpeterselie en de boter aan toe. Smeer het vlees in met mosterd en haal het vervolgens door de notenmengeling.
-
5
Bak het vlees in olijfolie tot het goudbruin is. Leg de filets in een ovenschaal. Laat het vlees in 8 tot 10 minuten gaar worden in de warme oven. Serveer de plakjes hertenkalf met de couscous.
Voorbereiding