Lamskroontje met aardappelgratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Pel de knoflook en snij fijn. Doe de aardappelplakjes in een kom met de gesnipperde knoflook. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng goed.
-
2
Verdeel de plakjes gekruide aardappelen over een ovenschaal. Giet er evenveel bouillon als room over, tot de aardappelen net onderstaan. Zet de schaal 45 minuten in de warme oven. Laat de gratin daarna afkoelen en snij in 8 porties.
-
3
Dop de boontjes en blancheer ze in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water. Meng ze met de mayonaise en de ras el hanout.
-
4
Halveer de lamskroontjes in de lengte. Steek met behulp van een vleesvork een takje rozemarijn door het vlees. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Bak de lamskroontjes in hete olijfolie mooi roze.
-
5
Leg de 8 porties gratin op een bakplaat en zet ze nog 5 minuten in de warme oven. Serveer met de lamskroontjes en de boontjes. Werk af met bakvocht.
Voorbereiding