Lamskroon met boontjes en aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de lamskroon in vier porties. Verhit de boter in een pan en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees in een ovenschaal, overgiet het met de bakboter, verdeel de kruidenboter over het vlees en zet de ovenschaal een kwartier in de oven.
-
2
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken in ijskoud water. Zo blijven de boontjes mooi frisgroen.
-
3
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil in licht gezouten water. Snij ze overlangs in partjes en bak ze in olijfolie.
-
4
Halveer de tomaten, bestrooi ze met paneermeel, peper en zout en rasp er parmezaan over. Druppel wat olijfolie over de tomaten en zet ze even onder de grill.
-
5
Snij het vlees aan, verdeel het over de borden. Strooi wat verse dragonsnippers over het vlees en wat vers gehakt basilicum over de gegrilde tomaten.