Recept

Warm gerookte zalm met mosterdsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm met een pittig sausje

bereiding
  1. 1

    Leg op de bodem van een grote, ronde pan een vel aluminiumfolie. Strooi daarop 5 tot 6 volle eetlepels rookmot. Kruid de zalm met peper en zout en leg hem op het vel in een bamboe stoommandje. Sluit het bamboemandje goed af.

  2. 2

    Zet de pan op het vuur tot er een temperatuur van 70° C bereikt wordt. Afhankelijk van de dikte van de filets heeft de zalm 20 tot 30 minuten nodig om gaar te worden. De zalm mag wel nog wat roze zijn in de kern.

  3. 3

    Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Spoel de broccoliroosjes. Kook de aardappelen en de broccoliroosjes gaar. Giet de aardappelen af en schud ze goed op.

  4. 4

    Meng voor de saus de mosterd met de suiker, room en azijn in de blender. Giet de olie er in een dun straaltje bij, terwijl de blender draait. Doe de saus in een kom en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Hak het bosje peterselie fijn en meng goed met de gekookte aardappelen. Serveer de warme, gerookte zalm met de aardappeltjes, de broccoli en een lepeltje saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Warm gerookte zalm met mosterdsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!