Parfait van peer en granaatappel
bereiding
-
1
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes. Halveer de granaatappel, en haal de pitjes eruit.
-
2
Meng de eidooiers met de suiker en klop tot de crème lichtgeel wordt en als een lint van de klopper loopt. Warm de melk samen met de peren en het vanille-extract op. Kook onder deksel tot de peren gaar zijn. Mix met een staafmixer en zeef.
-
3
Giet de melk voorzichtig bij de eieren. Warm dit geleidelijk aan op en blijf constant roeren. Doe het in een keukenrobot en mix het geheel op hogere snelheid. Laat even afkoelen.
-
4
Klop de slagroom half stijf en spatel samen met de granaatappelpitjes door de lauwe massa. Stort het geheel in een rechthoekige cakevorm en laat het een nacht opstijven in de diepvries.
-
5
Snij met een warm, droog mes enkele plakjes van de parfait en serveer met wat extra granaatappelpitjes. Zorg dat er geen witte vliesjes meer aan het granaatappelpitjes hangen, want die zijn erg bitter.
Voorbereiding