Gegratineerde ovenflensjes met spinazie
bereiding
-
1
Doe de verkruimelde gist met de suiker in een kopje. Giet er een beetje lauwe melk bij. Roer tot de gist opgelost is.
-
2
Doe de bloem in een kom met een snuifje zout. Maak een kuiltje in het midden en doe er het gistmengsel in. Roer voorzichtig en giet er de rest van de lauwe melk bij.
-
3
Splits de eieren. Doe de eidooiers een voor een bij het bloemmengsel. Roer goed glad. Klop de eiwitten stijf. Spatel ze luchtig door het beslag.
-
4
Dek af met plasticfolie en laat een half uur rijzen op kamertemperatuur.
-
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
6
Bak in een koekenpan in boter of olie grote, dunne pannenkoeken.
-
7
Spoel de spinazieblaadjes. Laat ze slinken in het aanhangende water op een hoog vuur tot al het water verdampt is. Doe er de gepelde en geplette knoflook bij. Vermeng, van het vuur, met de mascarpone en de helft van de parmezaan. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
8
Bestrijk de pannenkoeken met het spinaziemengsel. Rol ze zo stevig mogelijk op.
-
9
Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi ze met de rest van de parmezaan. Zet ze 10 minuten in de warme oven.