Recept

Eendenborst met rodekoolchutney

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eend met een bijzonder bijgerecht.

bereiding
  1. 1

    Schaaf de rodekool fijn. Pel en snipper de ui. Schil de appel, verwijder klokhuis en pitten, snij hem in blokjes. Spoel het pepertje, verwijder de zaadjes en snipper het fijn.

  2. 2

    Doe alles samen in een pan met de wijnazijn, de suiker en het kaneelstokje, flink wat peper en een snuifje zout. Breng tot tegen de kook aan. Laat 2 uur heel zacht sudderen onder deksel. Giet er eventueel ondertussen wat water bij om aanbranden te voorkomen.

  3. 3

    Pel en snij de uien voor het garnituur in fijne ringen. Bak ze 5 minuten in een nootje boter, op een matig vuur.

  4. 4

    Snij het vel van de eendenfilets ruitvormig tot aan het vlees in met een scherp mes. Leg ze 5 minuten op de velkant in een hete pan met antiaanbaklaag. Keer ze om. Laat 3 minuten op de andere kant bakken. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Rooster de sneetjes ciabatta. Leg er de gebakken uiringen op. Snij het vlees in plakjes. Serveer het met de toast en de rodekool op voorverwarmde borden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met rodekoolchutney

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!