Recept

Cake in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel culi-cadeau om mee te geven aan je gasten

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de bokaaltjes in met boter en bestrooi met het extra amandelpoeder.

  2. 2

    Smelt de chocolade met de espresso au bain-marie. Klop de boter met 150 g suiker en de kaneel tot een luchtige massa. Doe er de eidooiers bij en klop verder tot een licht en luchtig beslag.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf. Doe er de rest van de suiker bij en klop verder op tot glanzende pieken.

  4. 4

    Roer de gesmolten chocolade door het boterbeslag. Doe er het amandelpoeder en het gezeefde maïszetmeel bij. Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door de massa.

  5. 5

    Vul de bokaaltjes voor driekwart met het beslag. Bak 30 minuten in de oven en controleer of de cake gaar is.

  6. 6

    Verlaag de oventemperatuur tot 100° C. Sluit de bokaaltjes, zet ze in een schaal met kokend water (maar laat ze elkaar niet raken) en laat 30 minuten pasteuriseren in de oven. Laat afkoelen en bewaar op een koele, donkere plek.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cake in een glaasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!