Glaasjes met mascarponemousse en in cava gepocheerde peertjes
bereiding
-
1
Pocheer eerst de peertjes. Doe de cava, het water, de suiker, de kardemom en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook. Schil de citroen met een dunschiller en voeg 1 à 2 reepjes schil toe. Pers de citroen, verdun het sap met een beetje water. Schil de peertjes, bestrijk ze met het citroenwater tegen het verkleuren.
-
2
Als de vloeistof kookt, zet je het vuur lager. Doe de peertjes in de pan en laat ze gedurende 15 à 20 minuten pocheren (net onder het kookpunt).
-
3
Haal de peertjes uit de pan, draai het vuur hoger en laat de vloeistof inkoken tot een siroop.
-
4
Maak de mousse. Splits de eieren. Klop het eiwit stijf en hou apart. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte massa. Voeg de mascarpone en het vanillemerg toe, en klop even door tot alles gemengd is. Spatel het opgeklopte eiwit door het mengsel.
-
5
Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof. Versnijd de peer in blokjes, meng ze met wat van de siroop (of je kunt later wat siroop in het glaasje lepelen).
-
6
Doe de mousse in een spuitzak en verdeel een laagje over de bodem van de glaasjes. Verdeel er de verkruimelde chocoladecake over. Daarop wat blokjes peer in een beetje siroop (niet te veel), weer wat mousse en werk af met geroosterde amandelschilfers. Garneer met een groen blaadje.