Steak stroganoff
bereiding
-
1
Snij de ui in ringen. Verdeel de kastanjechampignons in 4.
-
2
Bak de uiringen en de champignons in de boter en de olie. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Blus met de wodka en roer er de room door. Laat 2 minuten indikken.
-
3
Bak ondertussen in een andere pan de ossenhaas 2 à 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Wil je het vlees iets meer doorbakken, bak het dan nog iets langer. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Meng de zure room door de stroganoff saus en voeg citroensap toe naar smaak. Wilt u de saus iets scherper, voeg dan nog wat extra paprikapoeder toe.
-
5
Bestrooi met peterselie en serveer goed warm met de in plakjes gesneden ossenhaas. Lekker met tagliatelle en gestoofd witloof.
Voorbereiding